Opis
Astragalus Membranaceus
Astragalus Membranaceus ili Huang Gi je drevni kineski koren koji se vekovima koristi kao nezaobilazan i jedan od najvažnijih u tradicionalnoj kineskoj kulturi zdrave ishrane.
Stari Kinezi su ga rado koristili vekovima unazad i nezaobilazni je deo njihove bogate zborke čajeva. Koristi se i kao dodatak supama i čorbama.
Danas je popularan i u drugim delovima sveta.
Prijatan Vam dan uz šoljicu čaja astragalusa. Probajte!
Čuvati na suvom, na sobnoj temperaturi.
Uputstvo za upotrebu
Astragalus se vekovima koristi u tradicionalnoj kineskoj kuhinji u obliku čaja ili kuvanjem u supama i čorbama.
Preporučuje se kuvanje od 5 – 20 grama dnevno u 3 – 5 dl vode 20 minuta na laganoj vatri. Odlična je kombinacija sa ašvagandom.
Konzumirati s medom i C vitaminom.