Kordiceps i hemoterapija

Uticaj gljive kordiceps na ćelije raka

Kordiceps sinensis se dokazao kao biljka sa velikim potencijalom i u borbi protiv malignih oboljenja – raka. Hemoterapija je već decenijama u praksi kao glavni lek za uništavanje malignih ćelija. Rezultati su polovični u zavisnosti od mnogo faktora. Kod ranog otkrivanja maligniteta su najznačajniji. Ipak, hemoterapija ima i svoje negativne efekte. Uništavajući maligne ćelije ugrožava i zdrave. Već iscrpljen organizam bolešću teško je podnosi pa se terapija često i prekida. Dolazi do burnih reakcija u telu koje se bori i sa bolešću i sa terapijom, opada sedimentacija, krv je sve lošija i imunitet slabi. Kordiceps se tu pokazao kao odličan spasilac uz još neke biljke kao što su reišiašvagandaastragalus.

Kordicepsova sposobnost da lakše oslobađa veće količine kiseonika iz krvi i time daje potrebnu energiju su od najvećeg značaja.

Pored toga njegov kompletan sastav utiče pozitivno na proces lečenja. Sve veći broj onkologa širom sveta preporučuje kordiceps kao dodatak hemoterapiji, zračenju i ostalim konvencionalnim i tradicionalnim metodama lečenja raka. Kordiceps je pokazao izvanrednu sposobnost ne samo u sprečavanju rasta, već u nekim slučajevima čak i uništavanju određenih vrsta tumora; pokazao se i kao efikasno sredstvo pomoću kojeg imuni sistem i celo telo mogu da se održe jakim i vitalnim iako su istovremeno izloženi efektima hemoterapije i zračenja. Odlični su rezultati kod početnih faza maligniteta jer je tada organizam još uvek dovoljno jak da izdrži terapije, a pomoć kordicepsa je u tome suštinska. Kada je bolest uznapredovala ili je u poodmakloj fazi, kordiceps je takođe jedan od najbitnijih faktora, upravo dajući taj kiseonik ćelijama i podižući organizam da se bori sa bolešću. Na žalost, ponekad ni to nije dovoljno za potpuno izlečenje, ali svakako produžava vitalnost, što je posebno bitno za osobe u poodmaklim godinama.

Pogledaj ostale članke…

  

Naručite Kordiceps: