Lekovite gljive i korenje

Lekovite gljive i korenje

Cordyceps Sinensis, Ganoderma Lucidum / Reishi / Lingzhi, Coprinus Comatus, Shiitake / Lentinus Edodes, Ashwagandha, Astragalus…

  • Kordiceps (proglašen lekovitom gljivom godine u Kini 2000-te godine)
  • Reiši / lingzhi ili Ganoderma Lucidum
  • Sang-Hwang Lingzhi (Phellinus Linteus)
  • i druge lekovite gljive…
dr. Tetsuro Ikekawa (desno) sa saradnikom dr. Ivanom Jakopovićem, na 3. Međunarodnoj konferenciji o medicinskim gljivama u Port Taunsendu, Vašington.

Lekovite gljive (još se nazivaju i medicinske gljive) koje Vam nudimo značajno povećavaju mogućnost da se organizam odbrani od teških oboljenja, delujući regulatorski i tretirajući uzroke a ne simptome bolesti. Tretiranje kancera, a i ostalih najtežih bolesti današnjice (bolesti srca, krvnih sudova, jetre, bubrega, dijabetesa…) pored zvaničnih, naučnih metoda, na zapadu se sve više okreće tradicionalnim istočnjačkim, jer su opsežna istraživanja Dr. Tetsuro Ikekawa-e [1] i saradnika (pionirski, još davne 1969.) na istraživačkom institutu Nacionalnog centra za rak u Tokiu (National Cancer Center), a zatim to potvrdili i proširili Dr Hamuro [2] i Dr. Chihara [3][4] kao i mnogi drugi, dala izvanredne rezultate prvo na pokusnim miševima, a zatim i na hiljadama ljudi. Ove lekovite gljive dale su fascinantne rezultate, pa uz sva dostignuća današnje i zapadne i istočne medicine, kombinacija ovih iskustava se pokazuje kao ključ uspešnosti tretiranja najtežih oboljenja.

Lekovite gljive su dugo istraživane i postoje tačne informacije izražene u brojevima!

Tako kordiceps (Cordyceps Sinensis), reiši (Ganoderma Lucidum), pelinus (Phellinus Linteus) uz šitake (Lentinuna Edodes), maitake, Ašvagandu, koprinus (Coprinus Comatus) i druge lekovite gljive i korenje, postaju nezaobilazni prirodni konzument u saniranju ili izlečenju najtežih oboljenja. Poseban akcenat je takođe stavljen i na njihov imunomodulatorni efekat koji jeste, ako je imunološki sistem poremećen, uzrok gotovo svih oboljenja. Stopa kočenja rasta tumora kod konzumiranja lekovitih gljiva iznosi od 77.5 % do neverovatnih 100 % u pojedinim slučajevima u zavisnosti od vrste tumora i vremena otkrivanja.

Glavni uzrok razvoja tumora je slab imunitet. Regulacija i aktivacija imunog sistema povećava sposobnosti samoodbrane ljudskog organizma protiv tumora. Ove lekovite gljive sadrže visoku koncentraciju organskog germanijuma, polisaharide i tripertene kao i mnoge mikro i makro elemente, više od 80 tipova fermenata, aminokiselina, vitamina E i C, bogate su mineralima selenom i cinkom, a time pokazuju izvanrednu sposobnost, ne samo u sprečavanju rasta, već i u nekim slučajevima uništavanju određenih vrsta tumora. Mnogi onkolozi ih posebno preporučuju kao dodatak hemioterapiji, zračenju i ostalim metodama lečenja raka. Pored toga su najzapaženija dejstva na stabilizaciju pulsa i na ispravljanje srčane aritmije i deluju kao jedna od prvih linija odbrane ozbiljnijih oboljenja te vrste (Dr. Pelleg i ostali 1990.), a sve zbog prisustva značajnih količina adenozina, deoksiadenozina i drugih nukleotida čija jedinjenja imaju veliki efekat na koronarnu i cerebralnu cirkulaciju (Toda 1982. i Bern 1980.). Procenat smanjenja krvnog pritiska svakodnevnim konzumiranjem u samo jedan do četiri meseca je 68 % na 90 pacijenata.

Lekovite gljive imaju fantastičan uticaj na bubrege, jetru i pankreas, gljivom koprinus – Coprinus Comatus najbolje se tretira lečenje dijabetesa. Konzumiranje ovih gljiva je najbolje po istočnjačkoj tradiciji u prirodnom obliku ili kuvanjem čaja (drvenaste gljive: Reiši i Phellinus Linteus) ili oralnim unošenjem: kordiceps – Cordiceps Sinensis, koprinus – Coprinus Comatus, šitake, maitake…

  

dr. sc. Ivan Jakopović, direktor preduzeća „Dr Myko San – Zdravlje iz gljiva d.o.o.“ iz Zagreba

Istraživanja se neumorno vrše i dalje. Ovde preuzmite istraživanje (Durgo K., Koncar M., Komes D., Belscak-Cvitanovic A., Franekic J, Jakopovic I. Jakopovic N, Jakopovic B. Cytotoxicity of Blended Versus Single Medicinal Mushroom Extracts on Human Cancer Cell Lines: Contribution of Polyphenol and Polysaccharide Content. Int.J.Med.Mushr. 2013.v15i5: 435-448.) Prehrambeno-Biotehnološkog Fakulteta, Univerziteta u Zagrebu, grupe autora, objavljenog 2013. Takođe, dr. Jakopović je objavio i istraživanje 2011. o dijetetskim suplementima iz medicinskih gljiva.

Reference: