Opis
Coprinus Comatus
Ova lekovita gljiva snižava nivo šećera u krvi za preko 40% već sat vremena nakon unošenja, a njeno dejstvo traje više od šest sati.
Već četrdesetak godina u najeminentnijim centrima Dalekog istoka i SAD obavljaju se istraživanja u vezi sa dejstvom gljiva na lečenje tumora, kardiovaskularnih oboljenja, alergija, dijabetesa… U istraživačkom institutu Nacionalnog centra za rak u Tokiju, dr. Ikekawa i njegovi saradnici, najpre na miševima, a zatim i na ljudima, dokazali su da konzumiranje lekovitih gljiva u neverovatno visokom procentu zaustavlja rast i širenje malignih ćelija ili ih sasvim uništava, a pri tom obnavlja zdrave ćelije.
Gljiva Coprinus Comatus izdvojila se kao prirodno sredstvo u borbi protiv još jedne teške bolesti današnjice – dijabetesa.
Spas za dijabetičare
Gljiva coprinus comatus bogata je kalijumom, kalcijumom, bakrom, gvožđem, cinkom i nijacinom, a sadrži i dvadeset slobodnih aminokiselina, od kojih su osam esencijalne.
Sušeni prah ove pečurke postao je u nekim zemljama sastavni deo lečenja dijabetesa. Coprinus reguliše nivo šećera u krvi, smiruje upalne procese u organizmu, a povrh toga sprečava nastanak kardiovaskularnih bolesti koje su redovna komplikacija dijabetesa. Pored toga, coprinus je značajan za očuvanje ćelija pankreasa koje proizvode insulin.
Coprinus reguliše nivo šećera u krvi, deluje protivupalno i preventivno na kardiovaskularna oboljenja dijabetičara
Ima zaštitan efekat na Langerhansova ostrvca (ćelije pankreasa koje produkuju hormon insulin). Sat i po nakon praha od Coprinusa, nivo šećera u krvi redukuje se za 41%, tri sata kasnije snižava se za 31%, dok za šest sati u krvi i dalje ima 20%‚manje šećera.
Sprečava komplikacije šećerne bolesti
U sprečavanju posledica dijabetesa kao što su slepilo, otkazivanje rada bubrega, amputacija noge, srčani i moždani udar, od presudnog značaja može biti unos Coprinusa, koji predstavlja fantastičan napredak u borbi protiv šećerne bolesti.
Takođe od velike koristi može biti svima onima koji žele da održavaju na optimalnom nivou nivo šećera u krvi i tako smanje rizik od ateroskleroze. Osim toga, načuno je dokazano da Coprinus smanjuje rizik od pojave rada i sarkoma.