2x Šitake / Lentinus Edodes – sušena gljiva 2x 50g

700,00 din.

2x Šitake / Lentinus Edodes – sušena gljiva 50g

Šitake se može pripremati u obliku čaja, ali i u raznim gastronomskim specijalitetima. Može se jesti kuvana ili pečena, u supi, sa pirinčem, jajima i slično. Potrebno je sušene pečurke šitake prethodno prvo potopiti u vodi.

Primarna upotreba:

  • tumor
  • holesterol
  • visok krvni pritisak
  • podizanje imuniteta
  • artritis, reumatizam, alergija

Pročitajte više…

Šifra proizvoda: 12 Kategorija:

Opis

Sušeni plod shiitake – Siang Gu

Ova pečurka je jedna od najpopularnijih u tradicionalnoj istočnjačkoj kulturi ishrane, jer je za razliku od nekih popularnih gljiva iz poprodice reishi, shiitake vrlo ukusna i sprema se na razne načine u bogatoj istočnjačkoj kulturi.

Kod nas su najpopularnija jela: pilav sa šitakom, šitaka pržena na luku i maslinovom ulju ili, najbolje, na roštilju. Ubaciji je i u mnoga poznata jela, kao prilog.

Može se i kuvati u obliku čaja.

Čuvati na suvom, na sobnoj temperaturi.

Prijatno uz šitaku!

Uputstvo za upotrebu

Šitaka se može pripremati u obliku čaja ili se jede kuvana ili pečena u raznim jelima – sa pirinčem, jajima i sl… Potrebno je šitaku prethodno natopiti u vodi.

Kineski tradicionalni recept:

1 kk maslinovog ulja, 1 kk soja sosa, 1 kk jabukovog sirćeta, 1 kk svežeg iseckanog đumbira, 1 kk iseckanog belog luka, 2 šolje iseckanog kupusa, 2 šolje iseckane šitake, 1 šolja iseckane šargarepe, 1 šolja soje. PRIPREMA: Zagrejte posudu sa maslinovim uljem, dodajte đumbir i beli luk i pržite oko 1 minut. Dodati kupus, mrkvu, šitake, soju i pržite 4 minuta. Dodajte jabukovo sirće i soja sos. Servirajte sa skuvanim integralnim pirinčem.

Pročitajte više…

Dodatna informacija

Težina 100 g
Dimenzije 130 × 100 × 200 mm


Naši proizvodi

Paleta pažljivo odabranih proizvoda iz srca prirode