Ganoderma Lucidum i tumor

Uzroci razvoja tumora i kako reiši pomaže u lečenju istih

Glavni uzrok razvoja i malignih i benignih obolenja-tumora je narušeni imunitet organizma. Slabljenje imuniteta dovodi do nesposobnosti ili slabljenja sposobnosti organizma da se bori sa negativnim procesima koji postepeno pretvaraju zdrave ćelije u maligne, odnosno odumiruće ćelije. Veliki broj tih ćelija dovodi do prestanka rada napadnutih organa. Najbolji efekat u borbi protiv ovakvog obolenja reiši postiže regulacijom i aktiviranjem imunog sistema, naročito povećavanjem telesnog imuniteta – povećavanjem sposobnosti samoodbrane ljudskog organizma protiv tumora. Ganoderma Lucidum – reiši sadrži visoku koncentraciju organskog Germanijuma, Polisaharide i Tripertene. Ove aktivne komponente dokazano jačaju naše imunološke ćelije i poboljšavaju naš imuni sistem, što reiši nesumnjivo svrstava među najlekovitije proizvode na svetu. Reiši je glavni borac protiv malignih bolesti.

Najveća istraživanja o gljivi reiši

Najveći deo istraživanja antitumornih efekata gljiva sproveden je u Japanu. U Istraživačkom institutu Nacionalnog centra za rak u Tokiju, Ikekawa i saradnici ispitali su već davne 1969. na miševima kojima su prethodno presadili sarkom 180, antitumorno delovanje ekstrakata jestivih gljiva, što su 5 godina kasnije potvrdili i proširili Hamuro i Chihara u zajedničkom istraživanju toga instituta i poznate prehrambene kompanije Ajinomoto. Osnovni rezultati tih i brojnih drugih istraživanja su sledeći: Lentinula Edodes (shiitake) – stopa kočenja rasta tumora iznosi 80,7 %, s potpunim povlačenjem bolesti u 6 od 10 slučajeva; Coriolus Versicolor – stopa kočenja tumora iznosi 77,5 %, s potpunim povlačenjem u 4 od 8 slučajeva; Ganoderma Lucidum (reiši) – stopa kočenja iznosi 98,5 %, s potpunim povlačenjem tumora u 4 od 5 slučajeva (kod nekih komponenti stopa kočenja iznosi do 100 %, s potpunim povlačenjem tumora u svim slučajevima), itd. Posebno je značajno istaći da pojedini antitumorni agensi deluju ne samo na primarne tumore, nego i u visokom stepenu koče pojavu i razvoj metastaza. Problem metastaza i jeste glavni predmet istraživanja današnje savremene medicine jer ni najsavremeniji uređaji snimanja ćelija ne mogu da primete najsitnije promene u začeću pa se pribegava i dalje zračenju, hemoterapiji i citostaticima koji uništavaju i zdrave i maligne ćelije. Reiši se i tu pokazala kao izuzetan dodatak tim terapijama jer vraca iscrpljen organizam u normalu kako bi izdržao navedene terapije. Navedeni istraživači, kao i oba Morija (otac i sin), Maeda, Taguchi, Nanba, Aoki i brojni drugi, nepobitno su dokazali da neke lekovite gljive pokazuju visoku ili vrlo visoku stopu kočenja rasta različitih tumora, ali i značajnu stopu njihovog potpunog povlačenja ako se s korišćenjem započne pravovremeno, kao i vrlo snažnu zaštitu od istog ako se uzimaju pre njegovog nastanka. Naravno da je preventivno uzimanje reiši najbolja opcija.

Ganoderma lucidum i antitumorna jedinjenja

Lekovita gljiva Ganoderma Lucidum – reiši zapravo preko svojih antitumornih jedinjenja pokreću imunobiološke reakcije kojima organizam menja svoje funkcionisanje, uspostavlja ravnotežu i dovodi organizam u stanje sposobno za borbu s negativnim reakcijama kako bi ozdravio. Od 1980. za takva je jedinjenja u upotrebi izraz „biomodulatori“, odnosno „modifikatori biološkog odgovora”. Ta jedinjenja jačaju i/ili ponovno uspostavljaju imunološke funkcije organizma, kako one generalne, tako i specifični imunitet protiv tumora. Osim toga, ta jedinjenja koče razvoj tumornih ćelija, neposredno ih uništavaju, modifikuju, tako da ih odbrambeni sistem organizma može lakše prepoznati kako bi ih uspešnije uništavao, a u nekim situacijama i ubrzavaju sazrevanje ovih obolelih ćelija, koje se time od malignih ponovno pretvaraju u benigne.

Ganoderma može biti korišćena kao dopuna za vreme hemoterapije i radioterapije, za smanjenje neželjenog dejstva kao što je zamor, gubitak apetita i rizik od infekcija. Ali najvažnije, može smanjiti toksične neželjene efekte i može ublažiti bolove za vreme hemoterapije i radioterapije naročito kod pacijenata koji su u krajnjoj fazi bolesti, za produžavanje njihovih života i poboljšanje kvaliteta života, a posebno za osposobljavanje da izdrže terapiju. Dolazimo sve više do zaključka da je kombinacija savremene medicine sa drevnom istočnom ključ u borbi protiv najteže bolesti današnjice.

Pogledaj ostale članke…

  

Naručite Ganodermu Lucidum: