Ganoderma Lucidum i kardiovaskularni sistem

Reiši i uticaj na kardiovaskularni sistem

Ne bi reiši bila tako popularna kao lekovita gljiva u carskim krugovima da njena lekovitost nije imala efekta kod gotovo svih vrsta bolesti pa tako i kod bolesti srca i krvnih sudova. Vekovima unazad je ganoderma bila poznata kao zaštitnik i čistač krvnih sudova, pa je već tada prepisivana u drevnoj Kini i Japanu bolesnicima sa “bolovima u grudima“, sa stresom i/ili koronarno arterijskim oboljenjima. Već tada su stari istočnjački lekari znali da reiši poboljšava krvotok. Savremena nauka je utvrdila da reiši sadrži kiseline tripertene koje utiču na snižavanje visokog krvnog pritiska, holesterola i samim tim sprečavaju razna kardiovaskularna oboljenja, pa i infarkt. Ako imaš bolove u grudima ili nogama sigurno ćeš dobiti terapiju – čaj od reiši gljive ili kombinaciju sa još nekim lekovitim biljem.

Reiši je ispitivana u opsežnim istraživanjima šest meseci na Medicinskom fakultetu u Tokiju. Ona su pokazala da je skoro polovina od 53 pacijenta sa povećanim krvnim pritiskom imala značajno sniženje krvnog pritiska posle uzimanja gljive reiši a slične rezultate su dobili kineski naučnici u svojim obimnim istraživanjima dejstva reiši na pacijente sa visokim nivoom holesterola kod kojih je nivo holesterola značajno opao posle samo 1-4 meseca svakodnevnog konzumiranja (kod 68% od 90 pacijenata). Pouzdano, reiši blagotvorno deluje na kardiovaskularni sistem, te ljudi koji imaju neku vrstu oboljenja kardiovaskularnog sistema i koriste reiši, imaju značajno bolje rezultate nego pre početka uzimanja ove lekovite gljive. Jako je važno uzimati reiši u kontinuitetu, makar i u manjim količinama jer tada se postiže izuzetna preventivnost kako kod srčanih tako i kod ostalih obolenja. Idealna kombinacija je reiši i kordiceps sinensis.

Značajno je još napomenuti da je gljiva Ganoderma Lucidum neotrovna, da može da se uzima svakodnevno bez ikakvih neželjenih dejstava, a nema negativnih indikacija ni prilikom konzumiranja zvaničnih terapija i u kombinaciji sa reiši. Štaviše reiši znatno neutrališe negativne nuspojave lekova koje ovi svakako ili uglavnom imaju. Stari Kinezi su govorili: pij reiši i živećeš večno mlad.

Kada se konzumira u preporučenim količinama Ganoderma vraća stanje organizma na normalno stanje. ona je imunomodulator – reguliše i “fino podešava “ imuni sistem. Kada bismo znali sve tajne koje nam priroda nudi, bilo bi nam mnogo lakše i bili bi zdraviji. Tu su stari istočnjački majstori medicine daleko odmakli još hiljadama godina unazad.

Pogledaj ostale članke…

  

Naručite Ganodermu Lucidum: